друкувати


Рятувальники МНС провели День безпеки життєдіяльності в оздоровчому таборі «Сокіл»

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-07-27 03:20:26

Літо – пора відпочинку і оздоровлення, коли сонце, повітря і вода стають найкращими друзям дітей. Але разом з тим не потрібно забувати, що саме під час відпочинку у легкій, невимушеній атмосфері дітям можна пояснити і продемонструвати багато потрібних для їхнього безпечного життя речей, нагадати їм про елементарні, але такі необхідні у повсякденні правила безпечної поведінки.

Саме з цією метою днями працівники Головного управління МНС в області цікаво та змістовно провели День безпеки у лікувально-оздоровчому комплексі ”Сокіл”, що у Галицькому районі. За одну зміну, що триває 21 день, у „Соколі” одночасно оздоровлюється до 300 дітей з різних регіонів України. Юнаки та дівчата  відпочивають, всесторонньо розвиваються і ,звичайно, дбають про безпеку власного життя. Традиційно зустріч дітей з рятувальниками розпочалася зі знайомства з службою МНС. Працівники Головного управління МНС в області розповіли відпочиваючим наскільки важливим для безпечного життя є дотримання відповідних правил поведінки і до яких непоправних наслідків призводить нехтування ними, підкріпивши свою розповідь конкретними фактами, які трапилися на Прикарпатті останнім часом. А потім рятувальники ознайомили дітей з бойовою технікою та спорядженням бійців МНС, продемонстрували гасіння умовного загорання. Найбільше враження справив на юних відпочивальників новий пожежний автомобіль на шасі „Камаз”, що є на озброєнні у галицьких рятувальників. Далеко не кожного дня трапляється нагода не тільки побачити рятувальне спорядження на власні очі, а й  приміряти його. Діти охоче одягали тепловідбивний костюм, який витримує температуру до тисячі градусів, включалися в апарат захисту органів зору та дихання, в якому бійці МНС працюють у задимленому середовищі. Великий ентузіазм викликав конкурс на швидкість одягання бойового одягу, бажаючих було багато. У першій парі учасників переможницею стала одинадцятирічна Леся, у другій –„нічия”. Кожен із учасників конкурсу отримав пам’ятний сувенір від рятувальників. Не менш цікавим був і конкурс стіннівок. У своїх творчих роботах діти охоче  відображали свої уявлення про небезпеку, котру несе у собі вогняна стихія, а також постать героя у однострої МНС – оберега від біди. А переможцем конкурсу стала 17-річна Ілона з Житомирщини. Дівчина отримала від рятувальників пам’ятні сувеніри з  символікою служби МНС.

Море отриманих дітьми того дня позитивних вражень доповнили і водолази Галицької водолазно-рятувальної станції. У басейні, який знаходиться на території табору, вони продемонстрували дітям, як правильно надавати допомогу людині, котра терпить лихо на воді, за  допомогою різних підручних та спеціальних засобів, яким чином наблизитися до потерпілого без ризику для власного життя та транспортувати її до берега. Побачили діти і водолазне спорядження. В ході зустрічі працівники водолазної служби особливо звернули вагу присутніх на дотриманні правил безпечної поведінки під час перебування на водних об’єктах.

Як признавалися самі діти,  цей день став для них незабутнім в житті, багато з них ще ніколи так близько не бачили пожежного автомобіля, не тримали в руках вогнегасник і рятівний круг, не  уявляли, якою героїчною є професія пожежника-рятувальника. У своїх враженнях діти були одностайні – це мужня і потрібна людям професія. Зокрема, усе побачене і почуте, каже 8-літній Сашко, змусило його зробити висновок: професія рятувальників –дуже важлива, адже вони рятують життя людей від небезпеки.

Свято добігло кінця... І рятувальникам, і дітям час було повертатися до своїх щоденних занять. Хочеться сподіватися, що безпосереднє спілкування із рятувальниками змусить дітей відповідальніше ставитися до безпеки власного життя.

Джерело: Центр пропаганди ГУМНС в Івано-Франківській області