друкувати


На Коломийщині вдруге зацвіла папороть

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-07-26 03:18:35

Головною музичною подією літа в селі П'ядики Коломийського району став другий фестиваль етно-рок-музики "Цвіт папороті", який відбувся 23-24 липня 2010 року.

Як стверджують організатори, метою проведення фестивалю є розвиток і підтримка сучасної молодіжної творчості через популяризацію талановитих, але недостатньо відомих музичних виконавців; знайомство з побутом та традиціями, народними промислами Прикарпаття, автентичні майстер-класи; сприяння здоровому способу відпочинку молоді через фестивальні ігри "Мафія" (тренер зі Львова), "Пейнтбол" (тренер з Коломиї), волейбол та футбол, початкові навики кінної їзди. У ці липневі дні всі охочі мали нагоду відчути і побачити заплановане, адже заходи однозначно сприяють не тільки культурному, а й економічному розвитку нашого регіону.

Нагадаємо, що організаторами фестивалю є оргкомітет, до складу якого входять ініціатори Андрій Ткачик та Іванка Никируй за підтримки сільського голови Романа Сікорського.

Проведений захід засвідчив, що подія не тільки поєднала виступи вокально-інструментальних ансамблів, хореографічних та театральних труп, а й відкрила обійми для прихильників зеленого туризму. Відрадно, що при фестивалі було організовано наметове містечко, а новинкою цьогорічного свята стало короткометражне кіно.

Волонтерські групи, охорона та медичні пункти в повному обсязі забезпечили чистоту, безпеку та надійність. Діяли торгові пункти, тож учасники свята мали нагоду придбати тематичні сувеніри, смачно похарчуватись.

На фестиваль з'їхалося багато молоді, адже на прилеглій до лісу території було розташовано сцену, на якій виступали рок-гурти "Кам"яний гість" (м.Київ), "Медовий полин" (м.Борщів Тернопільської області), PARACELS "Рок-Дідорня" (м.Коломия), "Широкий лан" (м.Калуш), "Цвіт Кульбаби" (м.Івано-Франківськ), "Русичі" (м.Білгород-Дністровський), "Механічний апельсин" (м.Дрогобич), "Інший світ" , "Кораллі" (м.Івано-Франківськ).

Фестиваль тривав два дні, вхід був вільним. Назва фестивалю символізує любов, дружбу, взаємопідтримку - цінності, які й покликані пропагувати фестиваль "Цвіт папороті-2010".

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА