друкувати


Відбулось засідання колегії ДПА в Івано-Франківській області

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-07-26 04:45:43

23 липня ц.р. відбулось засідання колегії ДПА в Івано-Франківській області, на якому підбито підсумки роботи органів державної податкової служби за I півріччя поточного року та визначено завдання щодо забезпечення надходжень коштів до бюджетів усіх рівнів у III кварталі 2010 року.

Доповідаючи з цього питання голова ДПА в області Віктор Рахміль зазначив, що за I півріччя ц.р. до зведеного бюджету в області надійшло 1326,1 млн грн податків та зборів.

В червні поточного року досягнуто виконання розрахункової бази по платежах загального фонду Державного бюджету на 102 відс., надійшло 132 млн грн.

Віктор Григорович також зазначив, що позитивну динаміку бюджетних надходжень проти відповідного періоду минулого року вдалося досягти завдяки виводу з тіні та залучення до сплати податків окремих великих підприємств.

На колегії також розглянуті питання стану протидії корупції, вжиття заходів щодо усунення причин та умов, що сприяють корупції у податкових органах та про стан організації роботи з відшкодування ПДВ шляхом випуску облігацій внутрішньої державної позики для відшкодування сум ПДВ.

За результатами засідання колегії прийняті відповідні рішення, спрямовані на використання резервів щодо збільшення надходжень до бюджетів всіх рівнів, в т.ч. щодо відпрацювання  платників податків в рамках проведення операції «Бюджет» та подальшої роботи щодо легалізації виплати заробітної плати найманим працівникам.