друкувати


ДПА проводить хронометражі виручки у суб’єктів господарювання

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-07-26 03:15:42

Для сприяння повноті декларування доходів суб’єктами господарювання та сплати ними податків до бюджету, а також дотримання податкового законодавства суб’єктами господарювання пріоритетним напрямом роботи підрозділів контролю органів державної податкової служби визначено проведення хронометражів виручки за суб’єктами господарювання, що здійснюють розрахунки в готівковій формі.

Станом на 17 липня цього року відібрано 745 суб’єктів господарювання. Розпочато проведення 724 хронометражів (спостережень), з яких закінчено проведення 459.

За інформацією регіональних ДПА, під час хронометражів зростання денного виторгу відбулося у 389 суб’єктів господарювання, або 85%. При цьому під час хронометражів на господарських об’єктах виторг зростав від декількох відсотків до декількох раз порівняно з попередніми днями. За результатами проведених хронометражів загальне зростання денного виторгу склало 2,3 млн грн, що має вплинути на збільшення загальних нарахувань та сплати податкових зобов’язань у відповідних податкових періодах.

Наприклад, хронометражем магазину-кафе, що належить підприємству „Д” (Івано-Франківська область) встановлено збільшення денного виторгу на 3,14 тис. грн, або в 9,3 рази. Окрім того, проведеною перевіркою порядку проведення розрахункових операцій встановлено порушення порядку проведення розрахунків, за що застосовано 3,3 тис. грн штрафних (фінансових) санкцій.

При проведенні хронометражів будинку торгівлі ВАТ „П” та торгового центру ПП „Т” (обидва Миколаївська область) встановлено збільшення денних виторгів відповідно на 220,2 тис. грн та 389,2 тис. грн, або на 5% та 10% відповідно.

Хронометражем магазину, який належить ПП „К” (Донецька область) встановлено збільшення денного виторгу на 37,4 тис. грн, або 95,3%. Окрім того, проведеною перевіркою порядку проведення розрахункових операцій встановлено порушення порядку проведення розрахунків, за що застосовано 0,8 тис. грн штрафних (фінансових) санкцій.

За підсумками хронометражу, проведеного на АЗС у с. Подвірки, що належить ТОВ „Е” (Харківська область) встановлено збільшення середнього денного виторгу на 26,7 тис. грн, або на 18%. Крім того, проведеною перевіркою порядку проведення розрахункових операцій встановлено порушення порядку проведення розрахунків, за що до суб’єкта господарювання застосовано 1,0 тис. грн штрафних (фінансових) санкцій.

Джерело: ДПА в Івано-Франківській області