друкувати


На Івано-Франківщині боряться з мінімізацією податкових зобов’язань

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-07-26 02:15:46

З метою збільшення надходжень до бюджету державною податковою службою Івано-Франківської області проводиться робота, спрямована на виявлення та руйнування схем ухилення та мінімізації податкових зобов’язань, а як наслідок - притягнення до відповідальності організаторів та виконавців кримінальних схем та стягнення у дохід держави недоотриманих сум.

Так, нещодавно слідчим відділом податкової міліції ДПА в області завершено розслідування та спрямовано до суду матеріали кримінальної справи стосовно керівника одного із товариств з обмеженою відповідальністю міста Івано-Франківська.

Слідством встановлено, що директор товариства передав до бухгалтерії підроблені податкові накладні від фіктивної фірми для проведення їх в бухгалтерському та податковому обліку. Внаслідок такої оборудки сформовано 423 тис.грн «липового» податкового кредиту з податку на додану вартість.

В ході слідства невдалий директор відшкодував завдані державі збитки і сплатив до бюджету 423 тис.грн податку, що згідно із ст. 66 Кримінального Кодексу України пом’якшує покарання за вчинений злочин.

Наразі директор фірми звинувачується в ухиленні від сплати податку – злочині, який передбачено ч.1. ст.212 КК України. Ступінь його відповідальності визначить суд.

В іншому випадку податківцями області завершено розслідування та направлено до суду матеріали кримінальної справи стосовно керівника одного із калуських акціонерних товариств.

Слідством встановлено, що посадові особи підприємства при виплаті заробітної плати працівникам не сплатили 333,7 тис. грн внесків на загальнообов`язкове державне пенсійне страхування. При цьому на поточних рахунках акцонерного товариства було достатньо обігових коштів для сплати зазначених платежів.

В ході досудового слідства завдані державі збитки повністю відшкодовано. Ступінь відповідальності керівництва також визначить суд.

Джерело: ДПА в Івано-Франківській області