друкувати


65-ту річницю депортації українців (лемків) з території Польщі відзначили на Рогатинщині

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-07-26 12:34:12

25 липня громада села Лопушна відзначила 65-ту річницю депортації українців (лемків) з території Польщі, на яку до жителів села завітали гості з Тернопільської області , Львова, Рогатина, Калуша. Урочистості розпочалося із Служби Божої в церкві, яку відправив о.Анатолій зі Львова.

Учасників та гостей урочистостей привітали о. Анатолій, декан УГКЦ о.Дмитро Бігун, голова райдержадміністрації М.Челядин, заступник голови райдержадміністрації І.Кобута, начальник відділу культури і туризму РДА Н.Синишин, сільський голова В.Галушка, голова районного товариства «Надсяння» І.Войтович.

Після завершення урочистої частини відбувся святковий концерт за участю учасників художньої самодіяльності села, сусідніх сіл із Бережанщини, камерний хор з м.Бережани ( Тернопільська область) та Калуша, на якому прозвучали лемківські пісні та вірші. Бурхливими оплесками глядачі зустрічали постійних ведучих фестивалів «Лемківська ватра».

Під час свята було проведено конкурс серед дітей на виконання лемківських пісень та віршів, за що діти отримали призи. Голова районної ради М.Попель передав місцевій громаді 1000 гривень із коштів депутатського фонду на ремонт церкви.

Після завершення урочистостей для гостей та жителів села було організовано вечір танців.

Джерело: Головне управління правової роботи та внутрішньої політики ОДА