друкувати


Івано-Франківським студентам видадуть зброю?

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-07-26 02:30:22

Студентські загони сприяння міліції. Так називатимуться громадські формування з охорони правопорядку, які вже найближчим часом будуть створені на базі Національного технічного університету нафти і газу.

Зі слів начальника Управління МВС в Івано-Франківській області Василя Варцаби, в даний час уже розроблені всі необхідні документи, а він особисто зустрічався з даного приводу з ректором ІФНТУНГ Євстахієм Крижанівським. Передбачається, що до членства у загоні будуть залучені студенти військової кафедри університету, багато з яких мають бажання після закінчення вишу проходити службу в правоохоронних органах. В даний час на кафедрі навчається 450 студентів.

Даний процес триває по всій Україні. Підставою для створення подібних загонів є відповідний лист міністра внутрішніх справ України Анатолія Могильова до міністра освіти і науки України Дмитра Табачника.

Головну мету створення студентських формувань охорони громадського порядку В.Варцаба вбачає в тому, що при цивільних особах порушники закону поводять себе не так зухвало, як діяли б при одних лише співробітниках міліції. Крім того, члени студентських загонів завжди можуть виступити в якості свідків дотримання міліціонерами вимог законності і поваги до прав людини при спілкуванні з правопорушниками та іншими громадянами, оскільки їх часто-густо безпідставно звинувачують у перевищенні своїх повноважень.

Говорячи про оснащення таких формувань, головний міліціонер області зазначив, що можливо їх членам навіть видаватимуть зброю, щоправда не бойову, а травматичної дії.

Автор: Сергій БІЛИЙ