друкувати


Ремонт манежу: Латиші за 2 млн грн кладуть американську підлогу з канадського клена

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-07-26 09:30:21

Баскетбольний клуб «Говерла» невдовзі нарешті отримає майданчик для ігор європейського класу.

Як розповів під час чат-конференції 23 липня генеральний директор клубу Андрій Дроздов, єдиною капітальною спортивною спорудою а Івано-Франківську, яка за своїми параметрами відповідає вимогам елітних баскетбольних дивізіонів, є манеж Коледжу фізичного виховання. Паркет, постелений там на кошти Івано-Франківського футзального клубу «Ураган» виявився неякісним і вздувся, внаслідок чого Керівництво суперліги заборонило проводити свої матчі в Івано-Франківську. Довелося грати на виїзді. Зі слів пана Дроздова, тоді це негативно вплинуло на гру команди. Як то кажуть, дома і стіни допомагають.

Тоді команда змогла вийти із «штопору», проте її керівництво твердо вирішило за будь-що отримати якісний ігровий зал. З цією метою, навіть вирішили зекономити на придбанні цінного іноземного гравця, в наслідок чого вдалося зібрати для потреб ремонту залу необхідних два мільйони гривень.

Власне, ремонту як такого не відбувається – вирішили обмежитись найнеобхіднішим, заміною підлоги, встановленням глядацьких трибун тощо. Для цього знайшли латвійську фірму, яка вже тривалий час займається ремонтами спортзалів. Латиші почали роботу з 1 червня: зірвали старе асфальтове покриття, замість нього залили бетон і вже з 22 липня почали викладати паркет. «Сам паркет, – розповідає А.Дроздов, – виготовлено у США з канадського клену – дуже гнучкої і міцної породи, з якої виготовляють бруси та інші снаряди для спортивної гімнастики». З урахуванням високої – до 80% – вологості паркет викладають за спеціальною технологією, яка унеможливить його вздуття.

Враховуючи навчальне призначення манежу і брак через це місця трибуни планується зробити у вигляді шведської стінки, яка складатиметься. Необхідність трибун також продиктована вимогами керівництва суперліги, яке після інциденту в Кривому Розі, коли присутні на майданчику фанати однієї з команд понищили машину судді, заборонило стоячі місця для вболівальників. Трибуни-шведська стінка матимуть три ряди сидінь і дозволять забезпечити місця для близько тисячі вболівальників. Крім того, планується провести реорганізацію існуючих та розглянути питання щодо використання збірних трибун, що дозволить збільшити цю цифру ще, як мінімум, на 500 місць.

Латвійські фахівці обіцяють, що підлога буде готова до 15 серпня, а трибуни – гарантовано до 1 вересня, хоча вони спробують їх закінчити вже до 25 серпня.

Ще одне важливе для залу такого класу питання – освітлення – вирішили колеги з ФК «Ураган», завдяки яким максимальний показник освітленості в 500 люксів сьогодні змінив середній – у 1100 люксів.

Автор: Сергій БІЛИЙ