друкувати


В Коломиї пройшов семінар "Громадяни будують соціально справедливе місто"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-07-23 05:45:27

Сьогодні в Коломиї, в прес-центрі щотижневика “Коломийська правда”, пройшов семінар “Громадяни будують соціально справедливе місто”. Організаторами виступили Партія “Удар” Віталія Кличка та Фонд Фрідріха Еберта.

Тема семінару є досить актуальною в наш час, оскільки лише потужне місцеве самоврядування може забезпечити сталий демократичний розвиток України. До участі в семінарі були запрошені представники громадських організацій міста, місцевих партій та преса.

Учасники мали можливість прослухати доповідь “Система інституцій з реалізації права громадян на участь в місцевому самоврядуванні” Романа Чернеги, кандидата юридичних наук, члена ПП “Удар” Віталія Кличка, а також “Особливості функціонування органів самоорганізації населення та об'єднання співвласників багатоквартирних будинків” Віталія Загайного, голови ГО “Центр громадських ініціатив” м.Львів. Під час семінару також велись активні дискусії щодо самоорганізації населення в Коломиї, розглядались нормативні акти, порушувались питання проблем в діяльності коломийських ОСББ.

В загальному семінар був спрямований на підвищення рівня обізнаності представників місцевої територіальної громади щодо їх права брати участь у процесі прийняття рішень і здійснення громадського контролю за діями влади, зокрема через механізм створення ОСН. Надалі організатори систематично надаватимуть ініціативним групам громад методичну, інформаційну та навчальну підтримку.

Автор: Галина ОДОСІЙ