друкувати


Кардіохірургію на Івано-Франківщині розвиватимуть у співпраці з литовцями

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-07-22 08:30:42

Івано-Франківськ планує розвивати кардіохірургію у співпраці з литовськими хірургами, повідомив сьогодні заступник головного лікаря центральної міської клінічної лікарні Олег Ціхонь, передає кореспондент ІМК.

"Завдяки співпраці з литовськими хірургами, які мають надзвичайно великий європейський досвід, ми плануємо розпочати таку роботу в нас у місті", - сказав він, пояснюючи візит в Івано-Франківськ представників Вільнюського центру кардіохірургії на чолі з Надзвичайним і Повноважним Послом Литовської Республіки в Україні Пятрасом Вайтєкунасом.

У рамках співпраці івано-франківські кардіохірурги зможуть побувати на стажуванні у Вільнюському центрі кардіохірургії, а мобільні групи литовських кардіохіріргів надаватимуть консультації і проводитимуть операції хворим в Івано-Франківську або ж відбиратимуть хворих для лікування у Литві.

За словами О.Ціхоня, в Івано-Франківській області потреба в ендоваскулярних та кардіохірургічних втручаннях становить 5 тис. на рік. "В області оперативні втручання поки що роблять у малій кількості в обласній лікарні", - пояснив він. Тому, за його словами, хворі з області змушені їхати за медичною допомогою у Київ і Львів.

Центр кардіохірургії планують відкрити в Івано-Франківській центральній міській клінічній лікарні, яка отримала 32 млн грн з Держбюджету на закупівлю відповідного медичного обладнання.