друкувати


ІІ етап Чемпіонату України з гірських гонок "Трембіта гірська" відбудеться на Верховинщині

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-07-22 04:45:48

Трохи більше, як за два тижні в селі Кривопілля Верховинського району Івано-Франківської області відбудеться ІІ етап Чемпіонату України з гірських гонок "Трембіта гірська". День проведення — неділя, 8 серпня.

Про це журналістам повідомила президент Прикарпатського автомобільного клубу Олександра Кодак. Саме цей автоклуб виступив ініціатором та організатором змагання.

Гірьскі гонки в області відбудуться вперше. Від класичного ралі цей вид автоспорту відрізняється тим, що пілот у автомобілі долає трасу сам, без штурмана. Також, етап відбудеться протягом одного дня, на відміну від триденних ралійних етапів.

Траса етапу — 3,4 км. Дорогу загального користування, де вона проходить, на час проїзду екіпажів перекриють. У перервах між заїздами її знову відкриватимуть. "Так буде зручно і гонщикам, і місцевим жителям", — каже Олександра Кодак. Усі учасники будуть розділені на класи враховуючи об’єм двигуна та моно- чи повний привід автівки.

Очікується чисельне представництво Прикарпаття. Проте, за словами Кодак, участь деяких спортсменів ще під питанням, бо не всі повністю підготували свої автомобілі.

Одним із фаворитів цьогорічного чемпіонату є прикарпатець Микола Ільницький. Він виступає на Mitsubishi Lancer Evo VI. Гірськими гонками Ільницький займається всього рік, але в автоспорті вже непоганий досвід. Недавно на першому етапі чемпіонату України з ралі він був другим пілотом у екіпажі прикарпатського гонщика Степана Мазура.

Як розповідає Ільницький, тренується у Чернівецькій області на перевалах Шурдин та Німчич повністю за власний кошт. За його словами, основний конкурентом у чемпіонаті з гірських гонок є харків’янин Тарас Кравченко, який виступає також на Evo VI.

На першому етапі, що відбувався у Львівській області, Микола Ільницький показав другий результат у своєму класі та третій в абсолютному заліку.

Джерело: sport.if.ua