друкувати


Грабували хлопці хату – загубили пістолет

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-07-22 04:30:48

Учасникам організованого злочинного угруповання, члени якого були нещодавно затримані прикарпатськими міліціонерами, не пощастило двічі. Адже, грабуючи помешкання одного з рогатинських підприємців, вони мало того, що не змогли отримати омріяну здобич, а ще й понесли майнові втрати, що допомогло правоохоронцям в подальшому встановити їх особи.

Четверо молодиків зі Львівщини, яким дуже кортіло спробувати легкого заробітку, вирішили не гадити там, де, як то кажуть, сплять, а всілися до автомобіля «Фольксваген-Гольф» і майнули до сусіднього Рогатинського району Івано-Франківської області. Тут вони облюбували помешкання одного з місцевих підприємців, до якого вирішили завітати вночі, коли усі поснуть.

Як розповів начальник Управління МВС в Івано-Франківській області Василь Варцаба, близько 2-ї години ночі зловмисники розбили шибку і проникли до хати. Першою їм трапилась господиня. Без проблем зв’язавши бідолашну жінку, розбійники, погрожуючи пістолетом, стали вимагати від неї вказати схованку, де зберігалися гроші. Господаря, який надійшов на гамір, бандити оглушили ударом рукояткою того ж таки пістолета по голові. А ж раптом дочка подружжя, побачивши, що нелюди роблять з її батьками, вирвалася з хати на вулицю і почала чимдуж кричати і кликати на допомогу. Як виявилось, не всі мешканці маленького населеного пункту спали о другій ночі, тож на крик дівчини почали збігатись сусіди. Злякавшись народного гніву, грабіжники змушені були тікати ні з чим. По дорозі вони загубили пістолет, який в подальшому став одним з головних доказів проти них.

Наразі, зі слів пана Варцаби, двоє нападників затримані, ще двоє перебувають у розшуку. Міліція здійснює оперативно-розшукові заходи щодо встановлення місця їх перебування і затримання.

Автор: Сергій БІЛИЙ