друкувати


Засідала конкурсна комісія з присудження обласної щорічної премії імені Г.Терсенова

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-07-22 11:30:40

З метою розгляду матеріалів 21 липня в головному управлінні економіки Івано-Франківської облдержадміністрації відбулося засідання конкурсної комісії з присудження обласної щорічної премії імені Г.Терсенова.

Комісією розглянуто такі розробки:

- «Установка газоочистки і утилізації повітря, нагрітого при охолодженні клінкеру, технологічної лінії з виробництва клінкеру сухим способом» співавторів Зайця Богдана Йосиповича та Дубаса Івана Богдановича;

- «Газліфтний клапан» співавторів Ростковича Олега Богдановича та Копадзе Сергія Анатолійовича;

- «Гальванічний елемент та спосіб одержання для нього катодного матеріалу» автора Миронка Івана Федоровича.

Крім того, комісією відзначено перспективність напрацювань винахідника Іванова Володимира Івановича «Сонячноелектроакумуляційні системи опалення та гарячого водопостачання», Грицака Ярослава Миколайовича «Пристрій для захисту асинхронних двигунів від аномальних режимів роботи і для захисту від ураження електричним струмом», Романюка Петра Петровича «Брагоректифікаційна установка».

Матеріали на здобуття премії ім. Г. Терсенова розглядатимуться комісією до 1 серпня 2010 року (збір матеріалів проводиться обласною організацією Товариства винахідників та раціоналізаторів України).

Переможці конкурсного відбору будуть нагороджені дипломами, нагрудними значками «Лауреат обласної премії ім. Г. Терсенова», грошовими нагоро­­дами, подарунками, вручення яких відбудеться на урочистому святі до Дня винахідника та раціоналізатора України (19 вересня п.р.).

Довідка: Обласна щорічна премія ім. Г. Терсенова заснована на виконання заходів Програми розвитку науково-технічної та інноваційної діяльності області до 2015 року (спільне розпорядження голови обласної ради та голови облдержадміністрації від 04.06.2010 №322/141-р).

Вона присуджується винахідникам, раціоналізаторам, творчим колективам, авторам об’єктів промислової власності за розробку і впровадження високоефективних винаходів, корисних моделей, промислових зразків, за значний внесок у поширення громадських форм впливу на розвиток винахід­ництва та раціоналізаторства на Прикарпатті.

Джерело: Головне управління економіки Івано-Франківської ОДА