друкувати


Виявлено 136 злочинів, пов’язаних з розкраданням бюджетних коштів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-07-22 10:45:04

136 злочинів, пов’язаних з розкраданням бюджетних коштів, що виділялись для ліквідації наслідків катастрофічної повені 2008 року, було виявлено і задокументовано співробітниками Управління МВС в Івано-Франківській області. Внаслідок їх скоєння державі було задано збитків на понад 22 мільйони гривень.

При цьому, як повідомив начальник Управління генерал-майор міліції Василь Варцаба, з 58 фігурантів кримінальних справ 32 є службовцями органів виконавчої влади та місцевого самоврядування: голови та провідні спеціалісти райдержадміністрацій, голови міст, селищ та сіл. Для прикладу головний міліціонер області навів злочинну змову між головою Перегінської селищної ради та керівництвом товариства «Регіональні комунальні системи», в результаті якої понад 2,5 мільйони гривень бюджетних коштів «перекочували» у кишені зловмисників. Відповідно до укладеної угоди, фірма повинна була звести берегові украплення на річці Лімниця, для чого були виділені кошти в сумі 2708 тисяч гривень. Ділки однак виконали роботи всього на 198 тисяч гривень, решту перевели у готівку, поділили з головою селищної ради і присвоїли.

Зі слів В.Варцаби, 67 кримінальних справ вже передано до суду. За результатами їх розслідування державі відшкодовано близько 10,5 мільйонів гривень.

Робота з виявлення нечесних на руку чиновників та підприємців, котрі вирішили нажитись на народному горі, триває і нині. З 136 кримінальних справ 59 були порушені в цьому році, з них три, сума збитків за якими налічує відповідно 342, 340 і 90 тисяч гривень – за три дні з 16 по 19 липня. Не виключено, що зараз до них долучаться і справи за «свіжими» фактами зловживань, що стосуються вже цьогорічного паводку…

Автор: Сергій БІЛИЙ