друкувати


Член приймальної екзаменаційної комісії на Прикарпатті отримала хабаря

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-07-20 06:00:39

У місті Калуші Івано-Франківської області співробітники підрозділу Державної служби боротьби з економічною злочинністю задокументували факт вимагання та отримання хабара членом приймальної екзаменаційної комісії.

Зокрема, затримано 47-річну жінку, директора локального центру дистанційної освіти, яка у цій вступній кампанії представляла інтереси одного з національних університетів України.

В ході здійснення оперативно-розшукових заходів оперативники ВДСБЕЗ Калуського райвідділу міліції достеменно володіли інформацією про те, що представник вишу при прийманні документів вимагає від деяких абітурієнтів або їхніх батьків гроші, обіцяючи своє сприяння в успішній здачі вступних іспитів.

Після того, як один з абітурієнтів звернувся в органи внутрішніх справ з заявою про запровадження директором локального центру дистанційної освіти таких специфічних «правил» приймання документів, жінку було викрито у хабарництві що називається на гарячому – при отриманні нею хабара 200 доларів США. Додаткову суму грошей абітурієнту належало сплатити в кишеню представниці приймальної екзаменаційної комісії у тому разі, як він дійсно поступить на навчання за спеціальністю менеджмент митної справи. Зараз правоохоронці перевіряють інші факти вимагання та отримання хабарів від абітурієнтів при прийманні документів представником екзаменаційної комісії.

Автор: Василь ГУЛЬТАЙЧУК, CЗГ УМВС України в Івано-Франківській області