друкувати


На Прикарпаття прийде «Олімпійське літо»

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-07-20 04:45:41

«Олімпійське літо». Таку назву отримав цикл спортивних змагань, який пройде з 26 липня по 6 вересня в оздоровчих дитячих закладах Івано-Франківщини.

Про це повідомив сьогодні керівник обласного відділення Національного олімпійського комітету Мирослав Карабін. З його слів, змагання включатимуть турніри з традиційних для нашого регіону видів спорту, таких як футбол, волейбол, бадмінтон, теніс. Обов’язковою «гостею» також стане «цариця спорту» легка атлетика, зокрема бігова естафета, в якій братимуть участь команди, що складатимуться з двох хлопчиків і двох дівчаток. Як розповів пан Карабін, на цьому наполіг особисто голова НОКу Сергій Бубка, який став одним з ініціаторів проведення в українських дитячих таборах «Олімпійського літа».

В ході проведення змагань будуть присутні усі олімпійські атрибути: олімпійський прапор, гімн та олімпійський вогонь. Таким чином, на думку організаторів, виглядатимуть як такі-собі малі олімпійські ігри, метою яких буде залучити максимальну кількість дітей і підлітків до спорту і здорового способу життя, відірвати їх від тютюнопаління та інших згубних занять.

До сприяння «Олімпійському літу» будуть залучені керівники РДА та сільські голови тих населених пунктів, на території яких перебувають літні табори.

В якості призів планується вручати футболки та кепки з олімпійською символікою, книги.

Автор: Сергій БІЛИЙ