друкувати


У Надвірній відбувся Західно-український турнір-фестиваль "Брейк-Данс"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-07-20 01:00:31

Минулої суботи в міському приміщення "Просвіта" районного центру відбувся Західно-український турнір фестиваль з брейк-дансу - одного з найекстремальніших видів спортивного танцю. До речі, в Надвірній такі змагання проводилися вперше. І показали, що місцевим танцюристам не бракує досвіду.

Свято-фестиваль організували "Молода просвіта Надвірнянщини" та Надвірнянська районна організація ВО "Свобода", визначивши метою заходу в залученні молоді до спортивного танцю та популяризації "брейк-дансу". А гасло фестивалю - "Здоровий спосіб життя та змістовне дозвілля молоді".

Не раз, мабуть, бачили, як молодь на траві чи просто на асфальті крутиться на голові, робить сальто, інші трюки, від яких "мурашки" бігають по тілу і стає не по собі? Так, це і є брейк-данс. У перекладі це слово означає "ламані" танці. Брейк-данс увібрав у себе елементи акробатики, гімнастики, техно-танцю і дещо з українського гопака та східної йоги.

Дощ не дозволив провести це видовищне свято на майдані, як було раніше заплановано, та подивитися на екстремальні танці прийшло чимало охочих.

У змаганнях, які розпочалися під популярну музику, так звані бі-бойські, взяли участь танцюристи з Чернівців, Коломиї, Тлумача, Надвірної. На жаль, через несприятливі погодні умови не змогли приїхати молодь зі Львова та Тернополя. Чудово виступили надвірнянські "брейкери" отримавши перше місця.

Хочеться відзначити коломийських спортсменів. В них дуже сильна базова підготовка та й зміну вони собі готують достойну. Найкращими вони були в номінації юних брейкерів та в номінації серед дівчат.

Джерело: Прес-служба Івано-Франківської обласної організації ВО "Свобода"