друкувати


Івано-Франківський каналізаційний колектор матиме аварійний злив

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-07-20 10:45:56

На вулиці Надрічній, що в Івано-Франківську розпочалися роботи з будівництва аварійного зливу до річки Бистриця Солотвинська з місцевого каналізаційного колектора, через несправну роботу якого вулиця вияилась затопленою під час останнього паводку.

Про це повідомив сьогодні на оперативній нараді у Івано-Франківського міського голови виконуючий обов’язки директора КП «Водоекотехпром» Михайло Ткачук.

З його слів, вартість робіт з прокладання аварійного зливу сягає 120 тисяч гривень.

Нагадаємо: за словами Івано-Франківського міського голови Віктора Анушкевичуса, це є перший етап робіт з приведення каналізаційної системи Івано-Франківська до вимог часу. Другим етапом має стати прокладання паралельно до діючого нового госпфекального колектора діаметром не менш як 2 тисячі міліметрів. Проте для цих робіт бюджету міста необхідно віднайти 35 мільйонів гривень, що без допомоги держави видається неможливим.

Паралельно до вказаних робіт, - зазначає пан Ткачук, - працівники «Водоекотехпрому» проводять комплекс заходів з ліквідації заломів на каналізаційних водогонах та очистки діючих колекторів, в яких, як виявляється, навіть після попередніх кількох чисток, що слідували за сильними травневими та червневими зливами, зберігається багато побутового сміття. Так, при очищенні 50-метрової ділянки колектора по вулиці Кардинала Любачівського робітники витягли звідти кілька автомобільних шин.

Автор: Сергій БІЛИЙ