друкувати


379 неоформлених працівників виявили в червні податківці Івано-Франківщини

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-07-20 04:00:13

За результатами проведеної роботи щодо легалізації заробітної плати та дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці протягом червня цього року податківцями області виявлено 379 неоформлених відповідним чином найманих працівників.

Як наслідок, до бюджету додатково донараховано 19,0 тис. грн. податку з доходів фізичних осіб.

Крім цього, 212 осіб, які здійснювали діяльність без державної реєстрації, зареєсрувались як суб’єкти підприємницької діяльності та сплатили до бюджету 21,2 тис. грн податків.

Також податківцями Прикарпаття спільно з правоохоронними і іншими контролюючими органами проводяться перевірки підприємств, які тінізують оплату праці, виплачують її в нижче законодавчо встановлених розмірах, не використовують наявні грошові кошти на погашення боргів по оплаті праці.

За наслідками проведених в І півріччі цього року 173 документальних перевірок до бюджету донараховано більше 15 млн грн податку з доходів фізичних осіб. Серед порушень встановлено ведення подвійної бухгалтерії, приховування заробітної плати від оподаткування, виплата її за рахунок «тіньових» коштів, надання різного роду матеріальних та соціальних благ без належного оподаткування.

Так, при перевірці одного з супермаркетів електроніки виявлено випадки виплати заробітної плати в «конвертах». Зокрема працівники працювали повний робочий день (8 год) та отримували заробітну плату у відповідному розмірі, яка виплачувалася частково на картковий рахунок, частково - готівкою. Натомість в облікових документах відображено, що дані працівники працювали неповний робочий день (4 год) з відповідною оплатою праці. За результатами перевірки донараховано 21,5 тис. грн податку з доходів фізичних осіб разом із штрафними санкціями.