друкувати


Держкомпідприємництво: Робочі групи перевірять, як у регіонах видають дозвільні документи

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-07-19 07:00:53

Спеціалісти Державного комітету з питань регуляторної політики та підприємництва перевірять, як у регіонах видають дозвільні документи та ліцензії. Таке доручення Держкомпідприємництву дав віце-прем’єр-міністр Віктор Тихонов.

Насамперед ревізія проводитиметься у чотирьох регіонах: Київській, Черкаській, Івано-Франківській областях та місті Києві.  Триватиме вона від 20 липня до 13 серпня.

«Робочі групи повинні з’ясувати, як органи виконавчої влади на місцях проводять дерегуляцію. Уряд та Держкомпідприємництво підготували низку документів, покликаних зменшити кількість дозволів та ліцензій, які стримують розвиток бізнесу в країні. Однак на місцях на це нерідко не зважають і, навпаки, зарегульовують господарську сферу», –  наголосив голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський.

Фахівці Комітету перевірятимуть, наскільки складно в регіонах отримати дозвільний документ чи ліцензію, чи є черги у дозвільних центрах, як виконуються урядові доручення про дерегуляцію. Також контролери перевірять, чи не ухвалюють органи виконавчої влади в регіонах нормативні акти, що перешкоджають розвитку підприємництва.

Робочі групи також з’ясують, як виконуються закони «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців», «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності», «Про ліцензування певних видів господарської діяльності» та інші.        

Інформація про результати проведених перевірок буде оприлюднена  на сайті Державного комітету з питань регуляторної політики та підприємництва.

Джерело: Державний комітет України з питань регуляторної політики та підприємництва