друкувати


М.Вишиванюк взяв участь у Всеукраїнській прощі

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-07-19 11:00:43

Минулої неділі, 18 липня, на запрошення Оркомітету голова обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк взяв участь у Всеукраїнській прощі, що відбулася у Марійському духовному відпустовому центрі Зарваниця на Тернопільщині за участі духовенства та прочан різних конфесій.

Урочисту архиєрейську святу літургію відслужив глава УГКЦ Блаженніший Любомир Гузар у співслужінні з головою Єпископської Конференції Європи Петером Ердо, єпископами та духовенством. Після літургії відбулося посвячення води та релігійної атрибутики.

Як повідомили у прес-службі Тернопільсько-Зборівської ієпархії Української-греко-католицької церкви, у Всеукраїнській прощі у Зарваниці взяли участь до 100 тисяч паломників, в тому числі і з-за кордону.

Довідка. 17 липня, у суботу, у Зарваниці відбулася конференція на тему священичого покликання, вервиця на площі біля собору Зарваницької Матері Божої, посвячення води в купелі св. Анни, літургія, а о 22.30 – похід зі свічками до джерела та молебень до Пресвятої Богородиці, водосвяття. Опівночі розпочалася хресна дорога та концерт та Співочому полі. Водночас тривали чування в соборі Зарваницької Матері Божої та у підземні церкві.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА