друкувати


В Коломиї провели круглий стіл до святкування Декларації про державний суверенітет

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-07-16 06:10:32

16 липня 20 років тому на засіданні Верховної Ради УРСР було прийнято Декларацію про державний суверенітет.

Сьогодні в музеї історії міста Коломиї пройшов круглий стіл на тему «Становлення української держави. Декларація про державний суверенітет» присвячений цій визначній даті.

До участі запрошувались представники всіх політичних партій, громадських організацій та коломийська влада. На жаль, учасників круглого столу було небагато, близько 20 осіб, серед яких представники РДА (Дрібнюк Г. Ю.), партії ВО «Батьківщина» (Острук Я. А.), Конгресу українських націоналістів, Союзу українок (Монастирська Н.), ветеранської організації, політв’язні, почесні громадяни міста, голова обласного Народного Комітету захисту України, голова Ради старійшин міста та багато інших.

Почав засідання круглого столу Реп’ях М. М. із спогадів про події, що передували прийнятті Декларації. Згадувалося також про сам день прийняття Декларації.

Потім кожен з учасників в регламентованому порядку (3-5 хвилин) міг виступити, поділитися з присутніми своїми спогадами про той визначний день, висловити свої погляди на теперішню політичну ситуацію в країні.

Неодноразово порушувались питання про недотримання прав України, про байдужість сьогоднішньої влади. Активно обговорювались питання проблеми з Чорноморським флотом. Неодноразово звучали заклики протистояти Російській імперії, відстоювати українську незалежність.

Багато бруду «виливали» на сьогоднішню владу, акцентували на її байдужості.

На жаль, серед учасників круглого столу, не було жодної молодої людини, для хорошого майбутнього якої саме й проголошувалась ця Декларація.

Автор: Галина ОДОСІЙ