друкувати


ІІІ Всеукраїнський фестиваль соціальних проектів відбудеться на Прикарпатті

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-07-16 12:00:31

У 2010 році відбудеться ІІІ Всеукраїнський фестиваль соціальних проектів, які реалізовані або реалізовуються центрами соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, закладами соціального обслуговування, їхніми партнерськими організаціями, іншими комерційними та громадськими організаціями.

На фестивалі будуть представлені найкращі соціальні проекти у сфері соціальної роботи з сім’ями, дітьми та молоддю, визначені за результатами відбору на місцевому та регіональному рівнях.

Засновник фестивалю та його організатор на всеукраїнському рівні – Державна соціальна служба для сім’ї, дітей та молоді, що діє у складі Мінсім'ямолодьспорту, на регіональному та місцевому рівнях – центри соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Фестиваль проводиться з метою обміну досвідом щодо реалізації найкращих соціальних проектів у сфері здійснення соціальної роботи з сім’ями, дітьми та молоддю, подальшого його запозичення та впровадження різними суб’єктами соціальної роботи.

Завдання Фестивалю:

- виявлення найкращих практик реалізації соціальних проектів у сфері здійснення соціальної роботи з сім’ями, дітьми та молоддю;

- популяризація соціально-відповідальних ініціатив громадських та комерційних організацій;

- привернення уваги громадськості до інновацій у соціальній роботі з сім’ями, дітьми та молоддю.

Участь у фестивалі можуть брати фізичні та юридичні особи, які брали чи беруть участь в розробці або реалізації соціального проекту.

Фестиваль передбачає його проведення в ІІІ етапи (відборочні рівні).

І етап. Місцевий рівень (моніторинг соціальних проектів, що реалізуються чи реалізовані на місцях і відповідають вимогам фестивалю, відбір та подання найкращих з них на регіональний рівень) – червень – серпень;

ІІ етап. Регіональний рівень (презентація соціальних проектів, що реалізовані на місцях, та відбір найкращих з них з подальшим поданням на участь у Фестивалі на всеукраїнському рівні) – вересень;

До 29 вересня 2010 року республіканський АР Крим, обласні, Київський та Севастопольський міські центри соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді організовують регіональні фестивалі, на яких відбираються найкращі соціальні проекти, та рекомендуються для подальшої участі у фестивалі на всеукраїнському рівні.

ІІІ етап. Всеукраїнський рівень. Проведення презентації найкращих соціальних проектів на ІІІ Всеукраїнському фестивалі соціальних проектів – листопад.

Соціальні проекти, рекомендовані до презентації на всеукраїнському рівні, будуть оцінені та відібрані для представлення на ІІІ Всеукраїнському фестивалі соціальних проектів, проведення якого заплановано на листопад 2010 року у місті Києві. Кожному автору соціального проекту-учасника Фестивалю буде надана можливість протягом 10-15 хвилин презентувати свій соціальний проект на фестивалі, куди будуть запрошені високопосадовці, відомі громадські та політичні діячі, а також засоби масової інформації. Фестиваль проходитиме в інтерактивній формі у вигляді огляду, показів та презентацій у творчих майстернях.

Очікуваними результатами проведення фестивалю є:

- підвищення ефективності розв'язання соціальних проблем дітей, молоді та сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах;

- підвищення потенціалу міжсекторного партнерства;

- активізації діяльності громади в наданні якісних соціальних послуг за місцем проживання;

- збільшення ініціатив та пропозицій місцевої громади щодо соціальної роботи;

- інформування населення щодо змісту соціальних послуг, їхньої ефективності у вирішенні складних життєвих ситуацій та місця отримання;

- залучення ресурсів громади до розвитку ринку соціальних послуг;

- популяризація здійснення соціальної роботи;

- виявлення і підтримка громадських організацій, що надають соціальні послуги сім’ям, дітям та молоді, які перебувають у складних життєвих обставинах;

- виявлення і підтримка соціально відповідальних комерційних організацій;

- залучення соціально-активного бізнесу до здійснення соціальної роботи;

- популяризація інноваційних технологій здійснення соціальної роботи;

- творче спілкування фахівців із соціальної роботи, обмін досвідом;

- представлення кращих здобутків регіонів України у сфері надання соціальних послуг;

- збільшення кількості розроблених та впроваджених проектів, які спрямовані на вирішення проблем сімей, дітей та молоді, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Джерело: Головне управління правової роботи та внутрішньої політики ОДА