друкувати


Івано-Франківськ – у трійці кращих серед міст України

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-07-16 02:00:12

Диплом, який підтверджує, що місто Івано-Франківськ посідає високе третє місце в щорічному рейтингу 55 кращих для життя міст України, який проводиться журналом «Фокус», отримав 15 липня міський голова обласного центру Віктор Анушкевичус з рук заступника головного редактора журналу Ігоря Тупікіна.

Загальноукраїнське інформаційне видання «Фокус» вже четвертий рік поспіль проводить оцінку рівня життя в містах України, за результатами якого визначає 55 кращих. Оцінювання проводиться за 14 критеріями, серед яких: стан розвиненості міської інфраструктури, рівень злочинності, безробіття,, ділової активності, туристична привабливість, рівень житлово-комунальних послуг тощо.

«Для проведення оцінки, - розповідає пан Тупікін, - ми запрошували експертів у тих сферах, які відповідають кожному з пунктів. Скажімо, якщо йдеться, на приклад, про стан екології, то ми залучаємо громадські екологічні організації, ні в якому разі не Держкомітет. Дуже активно працюємо з Асоціацією міст України. Наші експерти живуть і працюють в різних містах України і мають змогу порівнювати показники по тих чи інших пунктах».

Найкращі оцінки обласний центр Прикарпаття отримав у таких сферах, як низький рівень злочинності, стан культури, рівень вищої освіти, що надається у вишах міста, туристична привабливість. Проте В.Анушкевичус переконаний, що місто має усі можливості для того, щоб очолити рейтинг.

«Ми працюватимемо над показниками, що характеризують ділову активність, рівень середньої зарплати та житлово-комунальні послуги, - зазначив він, - з тим, щоб в наступному році вийти на перше місце».

Автор: Сергій БІЛИЙ