друкувати


У Тисменицю завітала делегація від Товариства Червоного Хреста Німеччини

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-07-15 07:30:32

14 липня голова Тисменицької районної державної адміністрації Володимир Семенів зустрівся із делегацією від Товариства Червоного Хреста Німеччини із міста Штанберг, що біля Мюнхена, головою обласної та районної організацій Товариства Червоного Хреста України Валерієм Старченком та Марією Федик, що супроводжували іноземних гостей.

Представники міжнародної організації Товариства Червоного Хреста прибули в Тисменицю з благодійною місією – передати медичне обладнання для Тисменицької поліклініки. Їх візит до району – не перший. Тож гості принагідно оглянули, як використовується обладнання, що було надано у минулі роки.

У ході зустрічі голова районної державної адміністрації розповів про район, його потенціал, а також поінформував про наслідки стихійного лиха 7-8 липня 2010 року для Тисмениччини: «Район є одним із найбільш постраждалих на Прикарпатті. Так, у с. Довге по вулиці Зарічна ми змушені були відселяти людей, а тим, що не захотіли залишати свої домівки, довозили човном питну воду та продукти харчування».

Керівник німецької делегації Карл Майєр поділився досвідом, як діють у надзвичайних ситуаціях в їх краю, а потім перейшов до конкретної мети візиту – доброчинності. Цього разу німецькі червонохрестівці привезли обладнання для денного стаціонару Тисменицької міської поліклініки, яке проходить розмитнення і найближчим часом буде передано адресату. Крім того, вони привезли чималу кількість медичного обладнання та перев’язочних матеріалів, що будуть передані в лікувальні заклади району.

Крім зустрічі із головою Тисменицької районної державної адміністрації, гості були тепло прийняті у медико-соціальному центрі районної організації Товариства Червоного Хреста. Там її голова Марія Федик розповіла про роботу організації, благочинні заходи та акції, які проводяться. Акцентувала увагу М.Федик на діяльності в теперішніх непростих умовах ліквідації наслідків стихійного лиха.

Закордонна делегація також побувала в Тисменицькій міській лікарні, в районному відділі ГУ МНС в області. А ще німецькі червонохрестівці відвідали одну із найстарших жительок Прикарпаття – Пелагею Герман із Тисмениці, яка в травні цього року відсвяткувала своє 106-річчя.

Джерело: Головне управління правової роботи та внутрішньої політики ОДА