друкувати


За привласнення повеневих коштів 5 років тюрми

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-07-15 12:00:08

Після липневої повені 2008 року на відновлювальних роботах у чотирьох селах Косівського району генеральним підрядником працювала київська фірма «Вікторія».

З державного бюджету товариству з обмеженою відповідальністю авансовим платежем було виділено понад 400 тисяч гривень. Але, як з’ясували правоохоронці, фірма виконала робіт лише на 150 тисяч гривень, решту грошей директор ТОВ витратив на власний розсуд. Про це сьогодні, 14 липня, ЗІКу повідомили у CЗГ УМВС України в Івано-Франківській області.

Київська фірма «Вікторія» зобов’язувалася виконати роботи з відновлення мостів і берегоукріплень річок. Передбачалося, що фірма мала освоїти майже 1 мільйон гривень. Однак з суми першого траншу у 400 тисяч гривень підрядник виконав робіт лише на 150 тисяч гривень. Решту грошей директор ТОВ витратив на власний розсуд, а понад 80 тисяч легалізував і присвоїв. Торік його було затримано і взято під варту. Кілька днів тому Косівський районний суд виніс обвинувальний вирок директору фірми, визначивши для нього покарання у вигляді позбавлення волі терміном 5 років. У засудженого конфісковано майно, яке належало йому на правах особистої власності і одержаного злочинним шляхом. За пред’явленим цивільним позовом зі засудженого має бути стягнено майже 300 тисяч гривень.

Довідка ЗІКу. Наприкінці червня за матеріалами УДСБЕЗ УМВС України в Івано-Франківській області порушено кримінальну справу щодо службових осіб приватного підприємства та однієї з райдержадміністрацій, які шляхом зловживання службовим становищем внесли завідомо неправдиві дані в акти виконаних робіт з ліквідації наслідків повені, внаслідок чого було привласнено понад 330 тисяч гривень бюджетних коштів.

Джерело: «ЗІК»