друкувати


Держкомпідприємництво України напрацьовує «дорожну карту» допомоги постраждалій від повені Івано-Франківщині

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-07-13 04:40:27

13 липня на Прикарпатті з робочою поїздкою перебуває заступник голови Державного Комітету з питань підприємництва України Орест Сохар. Сьогодні в обласній державній адміністрації відбулася його прес-конференція для представників місцевих ЗМІ, у якій взяв участь заступник голови ОДА Ігор Зварич.

Розповідаючи про мету приїзду на Івано-Франківщину Орест Сохар підкреслив׃ «Ми спільно з обласною владою маємо напрацювати дорожню карту допомоги області. Наше завдання – визначити, куди в першу чергу необхідно направити зусилля уряду. Мова йде про протипаводкові заходи, мікрокредитування бізнесу».

Заступник голови Держкомпідприємництва України Орест Сохар повідомив, що планує побувати у Тисменицькому та Коломийському районах. За результатами поїздки він має намір знову зустрітися з обласним керівництвом, а потім про післяпровеневі справи в області «доведе до відома» свою структуру.

На прес-конференції журналісти довідалися і про те, що апарат Державного Комітету підприємництва на 40% скорочено. На місцях працівники Комітету планують залучати до активної співпраці громадськість.

Також прозвучала інформація, що стосується системи державного захисту у форс-мажорних обставинах. Такий захист, як наголосив Орест Сохар, спрямовується в першу чергу на державні об′єкти. Держкомпідприємництво України співпрацює і з представниками бізнесу, банків у плані підтримки, закликаючи їх на випадок виникнення форс-мажорних обставин страхувати своє майно. Мовляв, якби українці навчилися стрвахувати своє майно, як це роблять європейці, форс-мажорні обставини, на зразок стихійного лиха, не були б такими болючими.

«Під час цьогорічної повені, - доповнив заступник голови обласної державної адміністрації Ігор Зварич, - уряд якраз приділив увагу саме населенню, людям. На невідкладні проблеми одразу, вже 7 липня, було виділено 10 млн. грн., з них 8 млн. грн. – безпосередньо на першу допомогу краянам. Водночас виділено 18,5 млн. грн. на відновлення конкретних об′єктів».

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА