друкувати


На річці Бистриці Солотвинській вдалося відновити водозахисну дамбу

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-07-13 10:55:59

7-8 липня паводковими водами було зруйновано 85 метрів водозахисної дамби річки Бистриця Солотвинська у с. Підлісся Тисменицького району.

З метою запобігання підтоплення житлових будинків та присадибних ділянок сільським головою Ярославом Царуком зорганізовано місцеве населення.

Практика у жителів Підлісся Тисменицького району вже є, адже під час підтоплення села 22-28 червня 2010 року його мешканці оперативно спрацювали: завантажили 4050 мішків з піщано-гравійною сумішшю та укріпили ними дамбу.

Сільській раді й цього разу вдалося мобілізувати зусилля жителів Підлісся. За підтримки місцевих приватних підприємців, ТзОВ «Керамікбудсервіс», ТзОВ «Будівельна компанія Трейдзахідбуд», які дали в користування екскаватор, бульдозер, вантажні автомобілі було перевезено глину, піщано-гравійну суміш та бетонні блоки для укріплення дамби.

Це питання перебувало на постійному контролі голови Тисменицької районної державної адміністрації Володимира Семеніва. Для допомоги у ліквідації наслідків стихії, за його дорученням, виділено дизельне паливо, щоб з кар’єру с. Пасічна Надвірнянського району привезти великогабаритний камінь, необхідний для будівництва нової водозахисної дамби, та для роботи бульдозера і вантажних автомобілів.

Тож спільними зусиллями протягом 8-10 липня 2010 року вдалося відновити водозахисну дамбу та уникнути підтоплення житлових будинків, присадибних ділянок у Підліссі.

Джерело: Головне управління правової роботи та внутрішньої політики ОДА