друкувати


Івано-Франківська спортсменка зі штовхання ядра Г.Облещук виграла чемпіонат України і V Молодіжні ігри

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-07-12 04:35:52

Івано-Франківська спортсменка зі штовхання ядра Галина Облещук вже не вперше змусила понервувати своїх суперниць. Цього разу результатом 16.32 вона завдала серйозного психологічного удару іншим спортсменкам. Третя спроба Галини стала переможною. Наша штовхальниця ядра виграла і чемпіонат України, і V Молодіжні ігри, що проходили з 1 по 4 липня у Донецьку.

Ніхто не сподівався, що новачок у штовханні ядра зможе обійти досвідчених спортсменок. Вже пройшов тиждень після завершення змагань, а емоції ще й досі переповнюють Галину. В цьому ми переконалися під час невимушеної бесіди з нею.

- Чесно кажучи, я була в шоці, я не думала, що зможу отак виграти. Звичайно, мій тренер Шарий Іван Григорович надіявся і вірив в мене, а я трошки сумнівалася, адже поряд зі мною змагалися серйозні суперники, які мають досвід не тільки в українських, але й в європейських першостях. Дуже приємно, що я маю ще й серйозну психологічну підтримку Тетяни Ляхович, яка своїми словами відкриває ще більше бажання до боротьби. Також у нашої збірної є дуже хороша традиція – під час кожного виступу, якщо є така можливість, підтримувати один одного, адже це додає ще більшої впевненості.

Хочу сказати, що перемога на чемпіонаті і на Молодіжних іграх – це не тільки моя перемога, але й мого тренера. Ми вдвох ставили завдання на цей рік і виконали їх. Такий результат додав мені впевненості та бажання працювати ще більш наполегливо та відповідально. Це лише початок, все найважливіше попереду, головне, щоби були сили і здоров’я досягнути поставлених цілей.

Зараз Галина Облещук має трохи часу на відпочинок, а далі почнеться серйозна робота над недоліками, відшліфовка техніки, участь в змаганнях і, що найголовніше, підготовка до відбору на молодіжний чемпіонат Європи, який відбудеться в лютому в Сумах. Оскільки Галина ще виступає за молодь, то в неї є всі шанси потрапити на Європу і там показати хороший результат. Головне вірити в себе і прагнути до мети.

Джерело: sport.if.ua