друкувати


Школярів з Ярославля вразила мелодійність української мови

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-07-12 05:45:26

З 25 червня по 14 липня на Івано-Франківщині перебуває делегація школярів з Російської Федерації.

Минулої п’ятниці під час прес-конференції її представники, учні та викладачі гуманітарної гімназії N3 та школи N 90 міста Ярославля поділилися своїми враженнями про прикарпатський край.

Юних російських гостей «приємно вразили» не лише краса Прикарпаття, привітність людей, неповторність традицій, а й «мелодійність української мови». Керівник делегації, директор гімназії м.Ярославля Надія Михайлова, дякуючи за гостинність, зазначила׃ «У Ярославлі є українська діаспора. Думаю, що з її допомогою у себе вдома ми почнемо вивчати українську мову. Вже тут, в Україні, наші діти зробили на шляху до цього свої перші успіхи».

Для ознайомлення гостей з Росії з Прикарпаттям їм було запропоновано насичену екскурсійну програму. Представники делегації мешкали на туристичній базі у Ворохті, мали нагоду побувати у містах Коломиї, Яремчі, Калуші, а також на Верховинщині. Побували вони і Закарпатську область та в Львові.

«Цим візитом опікувався голова обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк, - наголосила на прес-конференції начальник головного управління освіти і науки, депутат обласної ради Зінаїда Болюк. - Приїзд гостей з Росії став можливим завдяки підприємству «Карпатнафтохім».

«Ця зустріч для нас є надзвичайно важливою, - наголосила Зінаїда Болюк, - адже ми прагнемо, щоб мешканці нашої області спілкувалися із сусідами та вивчали якомога більше мов».

На згадку відбувся обмін пам′ятними сувенірами. Російським гостям подарували вишиті рушнички, а вони у свою чергу презентували книгу історії міста Ярославля. При цьому запросили прикарпатських ровесників до себе у гості.

Довідка: Візит російської делегації в Івано-Франківську область здійснювався у рамках доброчинного проекту «Школа руської культури», який підготовлений «Фондом Анатолія Лісіцина» і успішно стартував у 2009 році. Завдяки цьому проекту влітку 2009-го року група учнів з Прикарпаття відвідала місто Ярославль, відпочивала у літньому таборі на березі річки Волга.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА