друкувати


Держсанепідслужба застерігає: При підтопленні криниць - воду з криниць не вживати взагалі

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-07-12 02:45:42

Внаслідок зливових дощів в м.Коломия та населених пунктах району особливо в тих, по території яких проходять русла річок наступило підтоплення зони заселення, громадських та індивідуальних криниць, присадибних ділянок, господарських дворів в т.ч. вигрібних ям, дворових туалетів, гноєсховищ, що призводить до забруднення води у криницях та інших джерелах водопостачання з яких населення споживає воду.

З метою попередження виникнення спалахів шлунково – кишкових інфекційних захворювань серед населення міста та району Коломийська райсанепідстанція пропонує:

1. При підтопленні криниць - воду з криниць не вживати взагалі, а з не підтоплених криниць та інших джерел воду вживати тільки після кип’ятіння. Для потреб, по можливості, використовувати воду (питну, мінеральну) заводського розливу та фасування.

2. Після закінчення паводкового періоду з підтоплених криниць відкачати воду, почистити дно та стінки криниць та провести дезінфекцію – стінки та дно криниці скропити 5% розчином хлорного вапна. Коли криниця наповниться до попереднього рівня – влити 10% освітлений розчин хлорного вапна з розрахунку 10 л. на 1 куб.м води, перемішати воду жердиною і залишити на 8-12 годин. Потім воду відкачувати до тих пір , поки не зникне запах хлору.

І.ГАЄВИЙ, зав. відділенням комунальної гігієни санепідслужби