друкувати


Прикордонники Чопського прикордонного загону затримали автомобіль з підробленим номером шасі

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-07-12 02:20:12

Близько 10 години ранку до міжнародного автомобільного пункту пропуску “Тиса” (україно-угорський кордон) прибув легковий автомобіль марки «Крайслер» 1998 року випуску з українськими реєстраційними номерами. Транспортним засобом, який прямував на в’їзд в Україну, керував громадянин України Гандабуряк Я. Г., 1954 року народження.

Проводячи аналіз та оцінку ризиків, у прикордонного наряду “огляд транспортних засобів”, виникли сумніви, щодо законності переміщення через державний кордон України, даного транспортного засобу з урахуванням поведінки водія, також було звернуто увагу на забрудненість самого транспортного засобу та зовсім чисті номерні знаки. А тому, охоронцями кордону та співробітниками митниці прийнято рішення про виведення автомобіля з загального потоку з метою здійснення повної ідентифікації транспортного засобу та проведення технічного дослідження документів з застосуванням приладів спеціальної техніки.

В результаті повної ідентифікації авто, виявлено розбіжність ідентифікаційного номеру транспортного засобу № 1С4GYN2M2XU125380 з даними, зазначеними у свідоцтві про реєстрацію транспортного засобу №1C4GYN5M8XU101709, свідоцтво про реєстрацію ААС702596 та даними, зазначеними в базі даних «ДАЇ».

Таким чином 56-річний українець намагався перемістити через державний кордон України легковий автомобіль чорного кольору марки “Крайслер”, шляхом подання свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу на інший автомобіль, дане авто затримано та передано встановленому порядку співробітникам митниці. Загальна сума оцінки автомобіля становить 108 911 грн.

Окрім виявлення авто, в цьому ж пункті пропуску прикордонниками та митниками, у 31-річної громадянки України, що слідувала в мікроавтобус марки “Mercedes”, в якості пасажира виявлено приховані від прикордонно-митного контролю лікарські засоби психотропної дії, а саме препарат “Alprazolam” ( з вмістом активної речовини alprazolam, по 0,5 міліграма в кожній таблетці ) іноземного виробництва, в загальній кількості 100 штук у десяти конвалютах по 10 таблеток в кожній. Дані медичні препарати з находилися в картонній коробці з речами.

Таким чином, громадяни України Митка І., намагався перемістити через державний кордон України медикаменти, які внесені у список №2 “психотропні речовини, обіг, яких на території України обмежено.

Автор: Сергій БРОВКО, старший лейтенант, начальник прес-служби – прес-секретар начальника загону