друкувати


На Івано-Франківщині затверджено новий склад протиепідемічної комісії ОДА

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-07-12 11:15:29

Надзвичайну протиепідемічну комісію при облдержадміністрації, яка здійснює оперативний контроль і координацію діяльності органів виконавчої влади, підприємств, установ, організацій і громадян, пов’язаної із запобіганням і ліквідацією епідемічних ускладнень, спалахів особливо небезпечних інфекційних хвороб та ін., очолив заступник голови ОДА Роман Іваницький.

Відповідне розпорядження підписав голова Івано-Франківської ОДА Михайло Вишиванюк.

Основним завданням комісії є здійснення через органи виконавчої влади, керівників, установ і організацій контролю за виконанням санітарних та протиепідемічних заходів щодо запобігання поширенню особливо небезпечних, небезпечних хвороб, масових неінфекційних захворювань та радіаційних уражень людей, а також ліквідації епідемічних ускладнень, спалахів небезпечних інфекційних хвороб, масових неінфекційних захворювань (отруєнь) і їх наслідків.

Крім того, комісія здійснює нагляд за дотриманням юридичними та фізичними особами санітарних норм, спрямованих на захист здоров’я і життя людей і довкілля.

Голова комісії з урахуванням епідемічної ситуації забезпечує скликання і проведення чергових і позачергових засідань комісії та здійснює контроль за виконанням прийнятих рішень. Робочим органом комісії є обласна санітарно-епідеміологічна станція.

Джерело: Головне управління правової роботи та внутрішньої політики ОДА