друкувати


Мікрорайон БАМ Івано-Франківська далі «плаває»

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-07-09 02:45:02

Більше доби без води і світла залишались багатоквартирні будинки мікрорайону БАМ в обласному центрі: адреси від №4 і далі по парній стороні вулиці Довженка.

Не зважаючи на запевнення Івано-Франківського міського голови Віктора Анушкевичуса про те, що він ще о 14.30 годині 8 липня дав команду відновити тиск в Івано-Франківських водогонах, водопостачання тут відновилося лише зранку 9 числа. Електропостачання ж не відновлене і досі. Причина: затоплені підвали будинків внаслідок стоку дощових вод з території Івано-Франківського аеропорту. Їх потік триває і надалі, проте вжиті вчора заходи з блокування течії, зокрема споруджені з мішків з землею запруди вздовж вулиці Довженка, припинили підтоплення будинків і затримують воду на проїжджій частині вулиці, звідки її частково розтягують автомобілі, а частково поглинає дощова каналізація.

Не зважаючи на підтоплені підвали і тривалу відсутність електропостачання в житлах громадян, жодних заходів з відкочування вод досі не вживалось. Зранку 9 липня в мікрорайон прибула бригада працівників «Водоекотепрому» з автоцистерною та гідрантом і розпочали роботи поблизу колишнього магазину «Заравшан», проте судячи з того, наскільки ліниво вони робили свою роботу, нормалізації ситуації мешканцям мікрорайону доведеться чекати ще довго…

Автор: Сергій БІЛИЙ