друкувати


Внаслідок сильних зливових дощів на Івано-Франківщині підтоплено 153 будинки

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-07-08 05:30:45

Внаслідок сильних зливових дощів, які пройшли територією Івано-Франківщини 7-8 липня, станом на 12:00 8-го липня по області підтоплено 153 житлових будинки, 546 присадибних ділянки, 322 двори.

Найбільше потерпають від негоди населені пункти Калуського, Долинського, Галицького, Рогатинського, Тисменицького, Тлумацького, Снятинського районів та місті Івано-Франківську. Зокрема відбулося підняття рівню води у р.Рибниця Снятинського району, внаслідок чого підтоплено 50 будинків у с.Новоселиця та 12 будинків у с.Джурів, а також частково підтоплена територія хімзаводу у с.Джурів. Мешканців постраждалих будинків відселено. У районі села Назавизів Надвірнянського району пошкоджено дамбу, в результаті чого існує загроза підтоплення 10 житлових будинків.

З Хмельницької області до Снятинського району пересувається плаваючий транспортер та спеціальна аварійно-рятувальна машина з двома човнами. Також плаваючий транспортер пересувається з м.Дрогобич до Галицького району.

Наразі спостерігається спад рівню води.

Ситуація знаходиться під контролем ГУ МНС в області, проводиться постійний моніторинг. Особовий склад Головного облуправління МНС та територіальних підрозділів переведено на посилений варіант несення служби. За наказом Міністра МНС Нестора Шуфрича з Чернівецької до Івано-Франківської області виїхав Перший заступник Міністра Володимир Антонець.

Джерело: Прес-служба МНС