друкувати


Мешканка Прикарпаття шукала можливість переправити дитину за кордон і отримати за це гроші

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-07-05 04:45:56

Співробітники підрозділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з протизаконною торгівлею людьми, УМВС України в Івано-Франківській області викрили у скоєнні злочину 44-річну жінку без постійного місця проживання, яка продала свого 10-річного сина.

В ході здійснення оперативних заходів міліціонери отримали і перевірили інформацію про те, що мешканка Прикарпаття активно шукає можливість переправити дитину за кордон і отримати за це гроші. Також достовірно стало відомо, чим, власне, мав займатися неповнолітній, перейшовши під опіку ймовірного покупця. Жінка розраховувала, що син жебракуватиме в Польщі.

Операція затримання горе-матері відбувалася в місці, заздалегідь визначеному жінкою. Після того, як вона знайшла прийнятний для неї варіант і висунула вимоги до покупця дитини, у ситуацію втрутилися міліцейські оперативники. За словами керівника ВБЗПТЛ УМВС України в Івано-Франківській області підполковника міліції Андрія Рогалевича, зловмисницю було затримано, щойно вона завершила перерахунок грошей і спонукала сина пересісти в автомобіль чоловіка-покупця. Отримавши жаданих 30 тисяч гривень, жінка заспокоїла невідомця, мовляв, син вартує цієї суми, адже він не тільки слухняний, але й уміє жебракувати.

За незаконні дії, пов’язані з продажем дитини з метою її вивезення за кордон, щодо затриманої порушено кримінальну справу. Вона перебуває під вартою.

За подібні злочини Кримінальним кодексом України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років.

Тим часом 10-річного хлопчика поміщено в дитячий притулок.

Автор: Василь ГУЛЬТАЙЧУК, CЗГ УМВС України в Івано-Франківській області