друкувати


М.Негрич на прямому ефірі ТРК "НТК" говорив про наслідки повені на Коломийщині

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-07-05 03:30:38

2 липня 2010 року на ТРК "НТК" відбувся прямий ефір голови райдержадміністрації Михайла Негрича з приводу наслідків повені, що сталася 22-27 червня 2010 року.

Під час вступного слова Михайло Негрич охарактеризував стан справ в районі, пов'язаних з повінню. За словами Михайла Михайловича, через значний підйом рівня води в р.Прут підтоплено 30 сіл, будівлі і присадибні ділянки. Створено спеціальні робочі комісії, члени якої оформляють документи з підтоплених будинків. Завдяки оперативній праці водного господарства, МНС, філії "Райавтодор" є змога добратися в Запрутську зону. Міст в Корничі не зруйновано, однак вода змила берегоукріплення праворуч. На щастя, смертельних випадків не зафіксовано. Минуло неділі за вказівкою керівництва району всі служби працювали цілодобово для відновлення сполучення з Запрутською зоною. Запитання глядачів в основному стосувалися повені. Проте, мешканці району схвильовані вивозом піщано-гравійної суміші з річок, берегоукріпленням в селі Корнич, будівництвом моста в селі Верхній Вербіж, відшкодуванням збитків, завданих повінню, відкачуванням води в селі Ганеві з подвір'я постраждалих.

Глядацьку аудиторію цікавили також питання освітлення вулиць, стан доріг у населених пунктах Молодятин, Джурків, Печеніжин, керівництва Підгайчиківського спиртзаводу. Мешканці села П'ядик просили допомоги у вирішенні з неякісною подачею світла, а жителі Воскресинців стурбовані будівництвом моста. Запитання у студію глядачі ставили активно, провокуючих, з негативними відтінками не було.

Прямий ефір тривав годину, Михайло Негрич дав вичерпні відповіді всім. Окремим особам пропонував записати на прийом у громадській приймальні райдержадміністрації для подальшого вирішення питань, торкнувся також розвитку економіки на сільського господарства в районі. Так, на Коломийщині функціонують п'ять великих підприємств: "АБО-МІКС", "Ветсанзавод", "Агронафтогазсервіс", Агрофірма "Прут", Виправна колонія №41, які працюють без збитків, виплачуючи регулярно зарплатню. Щодо земель в районі, то фірми "Ленком" і "Мрія" орендують землі, у Турці розпочато збір озимого ячменю. Щодо вивозу піщано-гравійної суміші, у Шепарцівцях заплановано відкрити кар'єр.

Підводячи підсумки, голова РДА Михайло Негрич зазначив, що частину зібраної і опрацьованої документації постраждалих в районі від повені уже відправлено в область, наразі продовжується опрацювання документів. Всі проблемні питання знаходяться на контролі і спільними зусиллями район перетвориться у європейський.

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА