друкувати


3-4 липня відбулася ХІ проща до Галицької чудотворної ікони Пресвятої Богородиці з Крилоса

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-07-05 01:00:44

3-4 липня під патронатом Івано-Франківської єпархії УГКЦ, за сприяння Івано-Франківської обласної державної адміністрації, Галицької районної державної адміністрації та районної ради, управління у справах сім’ї, молоді та гендерної політики Івано-Франківського міськвиконкому відбулася ХІ проща до Галицької чудотворної ікони Пресвятої Богородиці з Крилоса.

Заходи розпочалися Службою Божою в кафедральному Соборі Святого Воскресіння у місті Івано-Франківську, звідки піша колона рушила до села Крилос, де відбулося благословення всіх прибулих прочан і євангелізаційна програма.

Далі заходи продовжилися Великою Вечірнею та походом зі свічками до джерела святого Францішка. Біля джерела відбулася співана вервиця.

Опівночі розпочалися нічні чування та молодіжна програма.

Недільні заходи продовжилися Утренею у храмі Успіня Пресвятої Богородиці та Архієрейською Божественною Літургією, яку відслужив Владика ординарій Володимир Війтишин, і закінчилися освяченням води у Княжій криниці.

Участь у заходах разом з 5-ти тисячами прочан взяли: голови Галицької районної державної адміністрації та районної ради Григорій Івасишин та Богдан Попович, заступники голів, представники релігійних громад області і району та апостольський адміністратор Бучацької єпархії УГКЦ отець Дмитро.

Джерело: Головне управління правової роботи та внутрішньої політики ОДА