друкувати


Військовослужбовці отримали у подарунок від спонсорів вуличний тренажерний комплекс

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-07-05 11:45:05

У неділю 4 липня, особовий склад військових частин Повітряного командування «Захід» Повітряних Сил ЗС України, які дислокуються у районі села Солонка неподалік Львова, брали участь у відкритті спортивного майданчика, встановленого на території військового містечка коштом місцевих підприємців.

За словами депутата Солонківської сільради військовослужбовця ПвК «Захід» підполковника Олександра Бікчантаєва, 12 стаціонарних вуличних силових тренажерів виробництва української фірми «Інтер Атлетика» були придбані та встановлені за рахунок спонсорських коштів бізнесменів. Загальна вартість встановлених тренажерів – близько 65 тисяч гривень.

Він також повідомив, що за останні два роки це вже другий проект органів місцевого самоврядування, спрямований на розвиток об’єктів інфраструктури колишнього військового містечка Галицько-Волинської радіотехнічної бригади Повітряного командування «Захід» Повітряних Сил ЗС України. Минулого року було придбано та встановлено сучасний дитячий майданчик для найменших членів родин військовослужбовців. У перспективі місцева влада планує зробити ще один подарунок для військових: упродовж 2011 року побудувати на прилеглій до військової частини території три майданчика для гри у футбол. А саме дитяче футбольне поле, майданчик для мініфутболу та поле стандартних розмірів із натуральним газоновим покриттям. Таким чином на території військового містечка буде сформовано спортивно-відпочинковий комплекс, розрахований на уподобання різних вікових категорій військовослужбовців та членів їхніх родин. Відповідне рішення сільської ради вже є, а головне ці починання підтримує командування військових частин ПвК «Захід».

- Встановлений майданчик із сучасними вуличними тренажерами дозволить особовому складу військових частин більш продуктивно займатися фізичною підготовкою. Технічні показники тренажерів, заявлені виробником свідчать, що цей комплекс дозволить спортсменам повністю пропрацьовувати усі групи м’язів. До того ж, це спортобладнання довговічне, працює за принципом використання маси тіла спортсмена у якості робочої ваги. Приємно й те, що цей майданчик буде доступним не лише для солдат та офіцерів, але й для членів їхніх родин. Тим більше, що у містечку є люди різних вікових груп, які активно займаються спортом. Є ініціативна група спортсменів-аматорів, яку очолює військовий пенсіонер старший прапорщик запасу Ярослав Філіповський. – поділився враженнями заступник командира бригади підполковник Юрій Сусол.

Символічну стрічку на вході до нового тренажерного майданчика перерізав голова сільської ради Солонки Віталій Ткачук та представники військових частин Повітряного командування «Захід». А першими відвідувачами, які оцінили зручність нових тренажерів стали діти військовослужбовців.

Після офіційного відкриття цього об’єкту відбулося спортивне свято у якому взяли участь військовослужбовці та мешканці навколишніх сіл. Зокрема змагалися у перетягуванні канату, та з’ясовували хто вправніше обходиться зі шкіряним м’ячем.

Автор: Майор Володимир СКОРОСТЕЦЬКИЙ, Регіональний медіа-центр МО України (м.Львів)