друкувати


За 3 роки у Івано-Франківську збудовано новий парафіяльний храм

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-06-30 10:30:07

28 червня в м. Івано-Франківську в мікрорайоні Пасічна було освячено новозбудований парафіяльний храм, новоутвореної парафії Благовіщення Пресвятої Богородиці, яка була утворена з благословення Єпископа Івано-Франківського УГКЦ Кир Володимира (ВІЙТИШИНА) три роки тому.

Варто зазначити, що це вже друга парафії у великому мікрорайоні Пасічна, яка є новоутвореною, а парафія св. влкмч. Дмитрія є першою парафією, яка духовно опікується вірними, ще з 1870 р.Б., ще коли «Пасічна», була як село – передмісцям м. Івано-Франківська.

Здійснив освячення храму Єпископ Івано-Франківський УГКЦ Кир Володимир (ВІЙТИШИН) в співслужінні: митр. прот. д-р Олега Каськіва – Протосинкела Єпархії, митр. прот. Володимира Чорнія – Канцлера, митр. прот. Івана Шевчука – віце-канцлера, прот. Михайла Клапківа – Економа, митр. прот. Івана Репели – декана Івано-Франківського, митр. прот. Бориса Гобира – пароха парафії св. влкмч. Дмитрія (Пасічна) та запрошених і деканальних священиків. Після освячення Владика Володимир очолив Архієрейську Літургію в час якої виголосив проповідь в якій сконцентрував думку на нашій вірі – результатом якої є збудована святиня. На закінчення Єпископ вручив подячну грамоту прот. Василю Забойському, всім будівничим, архітекторам, меценатам, жертводавцям та всім парафіянам за будівництво храму, а сотрудника парафії було відзначено Золотим Хрестом з прикрасами.

Адміністратором парафії є прот. Василь Забойський, який з благословення Єпископа Івано-Франківського УГКЦ, сформувавши парафіяльну громаду розпочав будівництво святині, а всі богослужіння відбувалися в тимчасовій парафіяльній каплиці. Ревна праця отця Василя при допомозі отця Богдана Ватащука - сотрудника та всіх парафіян дала свої плоди повстав новий храм, а найголовніше, що цей храм в день освячення, як і завжди, був переповнений. Це свідчить про те, що будувалася святиня не тільки із цегли, а закладаються духовні цеглини в серця людей.

Автор: ієрей Юрій Трухан – прес-секретар Івано-Франківської єпархії УГКЦ.