друкувати


У Чернівецькій області через повінь загинули дві жінки

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-06-29 04:05:15

Через повінь у Чернівецькій області загинули дві жінки. Також 9-річний хлопчик зник безвісти. Про це заявив міністр МНС Нестор Шуфрич, який перебуває у Чернівецькій області.

В ніч з 28 на 29 червня внаслідок ускладнення погодних умов (зливові дощі, шквалисті пориви вітру) особливо постраждали сім районів: Герцаївський, Сторожинецький, Глибоцький, Новоселицький, Хотинський, Заставнівський та Вижницький, а також Чернівці.

За останніми даними, у регіоні підтоплено 39 населених пунктів, 3650 житлових будинків, 2450 господарських будівель та 7579 присадибних ділянки. Знеструмлено 102 населених пункти, проте більшість із них знеструмлено рішенням місцевої влади, щоб запобігти ураженню струмом під час підняття рівня води.

Крім того, відключено від газопостачання біля 7000 будинків, від зв'язку відключено – 800 абонентів.

Протягом ночі було евакуйовано 2437 осіб і врятовано 963 особи, які потребували допомоги, але самостійно не могли залишити свої домівки. 11 залізничних мостів зруйновано або пошкоджено, і у зв'язку із ураженням залізничної інфраструктури призупинено рух на Румунію.

Також у Чернівцях активізувався зсув поблизу центральної частини міста, що загрожує руйнуванням міжнародних залізничних шляхів і газопроводу високого тиску.

Нагадаємо, повінь на Буковині триває понад тиждень. Синоптики прогнозують погіршення погодних умов найближчим часом.

Джерело: ТСН.ua