друкувати


Проведенню Олімпійського дня не завадили навіть погодні примхи

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-06-29 11:15:09

У неділю 27 червня, у Львові відбулося святкування Олімпійського дня. Цьогорічний спортивний захід став ювілейним  для Національного  олімпійського  комітету, який у грудні 2010 року відзначить своє 20-ти річчя.

Це спортивне свято в Україні святкують вже 16 рік поспіль з нагоди відзначення дня заснування Міжнародного олімпійського комітету 23 червня 1894 року. Організаторами Олімпійського дня у столиці Галичини стали управління з питань фізичної культури і спорту Львівської ОДА, відділення НОК України у Львівській області, обласний центр «Спорт для всіх» та федерація легкої атлетики Львівщини. У рамках проведення Олімпійського дня відбулися «Олімпійський день бігу» та спортивно-видовищні заходи за участі спортсменів та ветеранів спорту. Основною метою заходу стала популяризація фізичної культури, спорту, олімпійського руху та пропаганда здорового способу життя серед населення.

Проведенню Олімпійського дня у Львові не завадили навіть погодні примхи. Не зважаючи на зливу, у центрі міста на проспекті Свободи перед театром опери та балету ім. Соломії Крушельницької, зібралося понад тисячу спортсменів-львів’ян, представників органів влади, державних установ та громадських організацій, відомих спортсменів та тренерів, учнів спортивних та загальноосвітніх шкіл, студентів та любителів спорту.

Збройні Сили України були представлені трьома командами легкоатлетів. 70 військовослужбовців Західного оперативного командування, 80 окремого аеромобільного полку та Академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного взяли участь у масовому забігу центром міста на дистанцію 1000 метрів. За результатами цього змагання армійські спортсмені посіли усі сходинки п’єдесталу переможців. Зокрема перше місце у бігу на 1 кілометр здобув першокурсник факультету ракетних військ та артилерії Академії Сухопутних військ курсант Ігор Пустовіт, друге та третє місце – військовослужбовці 80 окремого аеромобільного полку солдат Петро Гандзюк та капітан Андрій Арапський. Від організаторів свята військові спортсмени отримали почесні грамоти та медалі.

Автор: Майор Володимир СКОРОСТЕЦЬКИЙ, Регіональний медіа-центр МО України (м.Львів)