друкувати


Сьогодні відбулося чергове засідання виконавчого комітету Коломийської міської ради

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-06-23 06:45:19

23 червня відбулося чергове засідання виконавчого комітету Коломийської міської ради. Заслухано питання "Про хід виконання рішення виконкому від 25.08.2009 №216 "Про роботу по забезпеченню охорони пам’яток історії і культури, збереження та використання культурного надбання".


Як зазначила доповідач – начальник відділу культури і туризму міської ради Уляна Мандрусяк, у відділі створено електронну базу даних історичних пам’яток міста, яка налічує 188 об’єктів, з них 38 об’єктів архітектури, 76 пам’яток історії та монументального мистецтва, 61 могила видатних людей та 13 скульптурних пам’яток. На обліку в місті перебуває 52 пам’ятні дошки. Уляна Іванівна назвала об’єкти культурної спадщини, які потребують першочергових реставраційних та відновлювальних робіт, звернула увагу на проблемні питання охорони і збереження пам’яток історії і культури. Зазначене питання виконком розглянув спільно з колегією відділу культури і туризму міської ради.

Виконком міської ради затвердив план своєї роботи на друге півріччя 2010 року, яким передбачено питання, що вноситимуться на розгляд міської ради, розглядатимуться на засіданнях виконкому, нарадах у секретаря міської ради, заступників міського голови, керуючого справами виконкому.

Затверджено рішення комісії про присудження міської літературної премії імені Тараса Мельничука за 2010 рік поету з села Коршів, Коломийського району Війтенку Івану Дмитровичу за книгу віршів "Росяні перевесла".

Заслухано ряд питань стосовно захисту прав дітей, надання дозволів на встановлення малих архітектурних форм, про зняття з балансу приватизованих будинків, оформлення права власності на окремі об’єкти та інші. Всього розглянуто 31 питання, по яких прийнято відповідні рішення.