друкувати


Горе-лікар продав наркозалежній особі дві таблетки «Субітексу» за 440 гривень

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-06-23 06:00:24

Свого часу оперативникам івано-франківського підрозділу боротьби з незаконним обігом наркотиків у процесі проведення оперативно-розшукових заходів стало достовірно відомо про те, що зі споживачами наркотиків активно контактує особа, яка за професією і родом заняття є лікарем-наркологом.

Щоправда, як з’ясувалося, цей медичний працівник здійснював аж ніяк не просвітницьку діяльність. У поле зору правоохоронців він потрапив за збування наркотичних засобів синтетичного ряду.

Міліціонери мають обґрунтовані підстави вважати, що 29-річний чоловік був однією з ланок у підпільній мережі розповсюдження серед наркозалежних осіб наркотичних засобів іноземного виробництва. Йдеться про сумнозвісні пігулки «Субітекс», котрі потрапляють в Україну з-за кордону контрабандним шляхом. Вже в цьому році прикарпатська міліція ліквідувала декілька каналів надходження в область саме цього наркотичного засобу. Зокрема, місяць тому у Калуші було заарештовано чотирьох молодих осіб, які займалися збуванням пігулок у складі організованої злочинної групи.

Власне, лікаря-нарколога було затримано надвечір 22 червня на одній з вулиць Івано-Франківська у момент, коли він мав завершити свій черговий «робочий» день реалізацією трьох пігулок синтетичної наркотичної речовини. На цей час оперативники підрозділу БНОН уже задокументували одну незаконну операцію, зафіксувавши підозрюваного безпосередньо на вчиненні злочину. Горе-лікар продав наркозалежній особі дві таблетки «Субітексу» за 440 гривень. До слова, в одній пігулці препарату міститься 8 наркотичних доз. У затриманого вилучено загалом майже 800 гривень, отриманих ним у той день злочинним шляхом. Органи міліції наполягатимуть на тому, щоб суд санкціонував арешт підозрюваного у збуванні небезпечної наркотичної речовини. Власне, позиція органів внутрішніх справ насьогодні така, що кожна особа, котра паразитує на біді хворих та наркозалежних громадян, втягує у наркоманію інших, перебувала під вартою.

Автор: Василь ГУЛЬТАЙЧУК, CЗГ УМВС України в Івано-Франківській області