друкувати


Завершується тижневе перебування на Прикарпатті делегації Опольського воєводства

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-06-23 12:45:54

22 червня завершується тижневе перебування на Прикарпатті делегації Опольського воєводства (Республіка Польща) - учасників проекту «Польща без упереджень-навчально-практичне турне для української та польської молоді».

15-ма юними гостями з Польщі і двома їхніми керівниками опікувалися обласний державний центр туризму і краєзнавства, Івано-Франківське вище профтехучилище готельного сервісу і туризму та Рогатинська спеціальна ЗОШ-інтернат. Відповідно до наказу №398 Головного управління освіти і науки ОДА, керівником польської групи була призначена вчитель обласного ліцею-інтернату для обдарованих дітей із сільської місцевості Оксана Римар.

Делегація польських школярів проживала на турбазі обласного державного центру туризму і краєзнавства, що у селі Рибному Тисменицького району.

Гостюючи у Галицькому районі, школярі з Польщі відвідали тамтешні музеї - архітектури і побуту Прикарпаття та історії Галича, що в Національному заповіднику «Давній Галич»; побували на екскурсії у музеї Угрина Безгрішного, церкві Святого Духа(1598) у місті Рогатині, яку, є вірогідність, буде включено до спадщини ЮНЕСКО; оглянули пам»ятник Роксолані (уродженці Рогатина Насті Лісовській).

У Ворохті юні гості відпочивали на турбазі «Говерла», де для них місцеві майстри провели майстер-клас з народних ремесел, а також вечір польської кухні; побували у географічному центрі Європи, що у селі у Ділове Рахівського району на Закарпатті; взяли участь у сходженні на гору Магура, біля Ворохти; побували на відомому гірсько-лижному курорті «Буковель», на водоспаді «Пробій» у місті Яремче, а також на екскурсії у Коломиї, де відвідали музеї «Писанка», народного мистецтва Гуцульщини та Покуття ім. Йосафата Кобринського.

Сьогодні ввечері на турбазі у Рибному юних гостей з Польщі та їхніх керівників чекають оригінальні сувеніри на пам’ять про перебування на Прикарпаті, а також запрошення відвідати наш гостинний край і у наступному році.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА