друкувати


Відкрився ІІІ Міжнародний конгрес української діаспори

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-06-23 12:15:59

У Львові відкрився ІІІ Міжнародний конгрес української діаспори «Діаспора як чинник утвердження держави Україна у міжнародній спільноті», в якому беруть участь понад 400 представників із 28 країн світу. Про це сьогодні, 23 червня, повідомив кореспондент ЗІКу.

У конгресі беруть участь: президент Cвітового конгресу українців Євген Чолій, голова Європейського союзу українців Ярослава Хортяні (Угорщина), голова Світової федерації українських жіночих організацій Марія Шкамбара. Учасників конгресу світового українства привітали заступник голови Львівської ОДА з гуманітарних питань Ліляна Гримська, міський голова Львова Андрій Садовий. Гримська зазначила, що українська діаспора має неоціненний ресурс для допомоги Україні. «Проблеми української діаспори потребують надзвичайно пильної уваги з боку керівництва української держави», – сказала вона. Заступник голови ЛОДА зачитала вітання українцям з діаспори від віце-прем’єра України Володимира Семиноженка. Семиноженко висловив сподівання на продовження співпраці з українською діаспорою у соціально-економічному та культурному розвитку незалежної Української держави.

Представник МЗС у Західній Україні В’ячеслав Войнаровський зачитав вітання українцям діаспори від міністра МЗС Костянтина Грищенка. Начальник управління культури Львівської ОДА Галина Дорощук зачитала вітання учасникам конгресу діаспори від міністра культури та туризму України Михайла Кулиняка.