друкувати


На Івано-Франківщині засновано щорічну премію імені Г.Терсенова

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-06-22 12:15:12

З метою забезпечення проведення послідовної ініціативної політики в області, сприяння ефективному розвитку та використанню результатів інтелектуальної науково-технічної творчості в області засновано щорічну премію ім. Г.Терсенова та затверджено Положення про неї.

Відповідне розпорядження підписали голови Івано-Франківської облдержадміністрації та обласної ради Михайло Вишиванюк та Ігор Олійник.

Премія імені першого голови обласної ради Товариства винахідників і раціоналізаторів, заслуженого раціоналізатора України Г.Терсенова присуджуватиметься винахідникам, раціоналізаторам, творчим колективам за:

- розробку і впровадження високоефективних винаходів, корисних моделей, промислових зразків, раціоналізаторських пропозицій, спрямованих на вирішення актуальних завдань економічного і соціального розвитку області;

- значний внесок у поширення громадських форм впливу на розвиток винахідництва і раціоналізаторства на Прикарпатті, забезпечення статутної діяльності обласних організацій Товариства винахідників і раціоналізаторів та Спілки наукових і інженерних об’єднань України.

Довідка:
Засновниками Премії є родина Г.Терсенова (донька, син та онук), обласна державна адміністрація та обласна рада, обласна організація Товариства винахідників і раціоналізаторів України.

Премія присуджуватиметься до Дня винахідника і раціоналізатора України за підсумками календарного року, що передує її присудженню. Склад авторських колективів комплексних розробок, у виконанні яких брали участь декілька об’єднань, підприємств, організацій, не повинен перевищувати 5 чоловік і включати тільки осіб, які зробили найбільший творчий внесок.

Джерело: Головне управління правової роботи та внутрішньої політики ОДА