друкувати


Питання фінансування заходів з нейтралізації екологічної загрози в Калуші зрушило з місця

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-06-22 09:18:13

Питання фінансування заходів з нейтралізації екологічної загрози в м.Калуші зрушило з місця. Як повідомив Калуський міський голова Ігор Насалик, на адресу міської влади вже надійшов перший транш у розмірі 12 мільйонів для потреб проведення консерваційних заходів у Домбровському кар’єрі.

Структура решти очікуваних коштів виглядає наступним чином: 74 мільйони гривень планується використати на фінансування відселення мешканців будинків, що перебувають в зоні можливих провалів. «Ми будемо вишукувати у підприємців житлову площу, - пообіцяв пан Насалик, - викуповувати її і переселяти туди людей». Ще 40 мільйонів планується витрати на покращення медичного обслуговування в зоні екологічного лиха. На потреби будівництва нового сховища для небезпечного гекса-хлор-бензолу очікується надходження з Державного бюджету 280 мільйонів гривень. Проте, зі слів мера Калуша, ці гроші невдовзі будуть повернуті державі міжнародними фінансовими інституціями, оскільки будівництво нового укриття для токсичних відходів є частиною міжнародної екологічної програми, фінансованої ООН та Євросоюзом.

На сьогоднішній день виникла певна затримка з оздоровленням дітей постраждалих територій. Зі слів І.Насалика, з близько 6 тисяч дітей на сьогоднішній день вдалося оздоровити лише 500. Проте, - переконаний міський голова, - цю проблему невдовзі буде вирішено.

Автор: Сергій БІЛИЙ