друкувати


У Івано-Франківського військового авіаційного гарнізону може з’явитися свій храм

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-06-22 02:15:39

На території Івано-Франківського військового авіаційного гарнізону незабаром може з’явитись свій храм. Власне з такою пропозицією до військових авіаторів звернулась громада Української Автокефальної православної церкви Святого Володимира.

- Ми з прихильністю поставились до пропозиції громади, - пояснив командир 197 авіаційної бази підполковник Сергій Куляс. – На нашу думку це дозволить повністю задовольнити релігійні потреби особового складу частин нашого авіаційного гарнізону, а також сприятиме вихованню військовослужбовців та членів їх сімей на християнських традиціях українського православ’я.

На даний момент вже підготовлено листи-погодження до відповідних міських комунальних структур. Потрібно наголосити, що з розпадом Радянського Союзу, у Збройних Силах України діє принцип вільного віросповідання. У підрозділах організовані окремі місця де висять ікони, тут віруючі солдати та офіцери можуть помолитись та звернутись до Бога. Військовослужбовці, які за своїм переконанням постійно відвідують церкву чи інший храм завжди мають можливість вийти в місто для задоволення своїх духовних потреб. Також не чиниться перешкод стосовно спілкування духовних наставників з своїми прихожанами – військовослужбовцями. Так само толерантно ставляться у частинах до представників інших релігій, яких чимало на території нашої держави. А для людей, які за своїм релігіозними переконанням не можуть брати до рук зброю, Українським законодавством передбачено проходження альтернативної військової служби.

Автор: Підполковник Тарас ГРЕНЬ, Західний регіональний медіа-центр МО України