друкувати


Податківці поцікавились чи є легальним бізнес так званого «рікші»

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-06-21 05:15:24

В умовах ринкової економіки важко відшукати бізнесову нішу, яка би не була заповненою. От і вишукують підприємливі громадяни все оригінальніші види діяльності, що приносили б їм зиск та були конкурентноздатними. Запровадження нових видів послуг для громадян є беззаперечно доброю справою, якби лише при цьому такий «новоспечений» бізнес ще й був легальним.

Багато мешканців нашого міста помітили, що у обласному центрі з‘явився новий екзотичний вид послуг з велоперевезення пасажирів – так званий «рікша». За відповідну плату гості та жителі м.Івано-Франківська мають можливість скористатися послугами «рікші» та здійснити велопрогулянку не лише центральними вулицями нашого міста, але і за його межами, наприклад до Тисмениці.

Недарма цей «перевізник» одразу потрапив у поле зору податківців, які відверто зацікавились, а чи є легальним його бізнес? При перевірці вищезгаданого велоперевізника працівники міської ДПІ виявили, що він надавав свої послуги без жодних дозвільних документів, та, відповідно, не сплачував до бюджету податків.

За матеріалами перевірки на громадянина, який надавав ці послуги, було складено протокол про притягнення його до адміністративної відповідальності згідно ст. 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Ця стаття КУАП передбачає сплату адмінштрафу від 20 до 40 неоподатикованих мінімумів доходів громадян, тобто від 340 грн. до 680 грн.

Тепер фінальну крапку у цій справі поставить суд.

Джерело: ДПІ в м.Івано-Франківську